191 Termometern — Vi har beslutat oss för att dra ner på cafédelen, berättar Lasse Flygare. Man ska kunna komma in och ta en kopp kaffe eller té när det är öppet här, men det blir inget Café Rasmus som vi trodde ett tag. Det här är bara Barn i Stans lilla café. Hur har det gått med matlagen? — Vi har redan seniorer som undrar när de kommer i gång, för de är nyfikna på mat från andra länder. Det är ett bra tillfälle att vara tillsammans och prata om projektets process och se var det finns ingångar. Det måste finnas en social dimension också. Är det ett mer strukturerat schema som gäller nu? — Det började förra veckan. Jag står i valet och kvalet för vi har ju sådana konstiga tider, 14.30 till 16.30. Hur roligt är det för barn? Det kanske ska vara jämna timmar, 15.00 till 17.00, och så vill vi få med de lite äldre barnen som går längre i skolan på eftermiddagen. Nu får vi i stort sett bara lågstadiet. Projektet behöver de lite äldre ungarna. Målgruppen är fortfarande definierad som 6 till 12 år? — Ja. Nu har vi börjat med medlemskort och målsman måste ha skrivit under, vi måste ha en adress, personnummer och så vidare. Det kan vara kul att veta när de fyller år. Det har verkligen varit en kamp för att inte låta det här bli ett dagis, en förskola, ett fritids. Om du bjuder in människor nu, vad säger du då till dem? Vad är det ni håller på med? — Vi vill berätta. Vi behöver hjälp med att berätta barndomens historia kopplad till Seved. Projektet har på något märkligt sätt pressats in i att bli en områdets problemlösare. Anledningarna är många. Personalsammansättning-
Flower Power - Om Barn i Stan och det som gror på Seved
To see the actual publication please follow the link above